home > sortimentstuin zoek
zoeken

Sortimentstuin ‘Harry van de Laar’

Meer dan 2500 verschillende boomkwekerijgewassen, de top van het Nederlandse handelssortiment, maken deel uit van de sortimentstuin. Op ruim twee hectare zijn sierheesters, rozen, klimplanten, heideachtige, vaste planten en coniferen opgeplant, zoveel mogelijk per gewasgroep en/of op geslacht. De gewassen in de tuin zijn voorzien van de correcte botanische naam.

In 1985 is gestart met de aanleg van de tuin. In de loop der jaren heeft de tuin verschillende veranderingen doorgemaakt. De sortimentstuin is in 2003 vernoemd naar de bekende sortimentsdeskundige Harry van de Laar (1929-1999), die een zeer verdienstelijke bijdrage heeft geleverd aan de kwaliteitsverbetering, kennisverspreiding en naamgeving van het sortiment boomkwekerijgewassen in Nederland.

In de tuin is aandacht voor het tonen van veelbelovende nieuwigheden, keuringsresultaten en toepassingen van gewassen ten behoeve van onderzoek en onderwijs. Een bron van inspiratie en kennis voor vakgenoten én voor de consument.

Daarnaast kan een rondleiding met een Proeftuin gids gereserveerd worden via de Proeftuin van Holland. Prijs per groep tot 10 personen is € 45,00. Bij groepen vanaf 10 personen is de prijs € 4,50 per persoon.
Voor meer informatie over rondleidingen: 0172 215789 / info@sortimentstuin.nl

Informatiebord sortimentstuin   

 Huisregels:

- In de tuin gebruik maken van de verharde en/of boomschorspaden
- Het meenemen van planten en/of plantdelen is verboden
- Honden zijn niet toegestaan
- Betreden op eigen risico